skip to Main Content

10 november ‘de Dag van de Mantelzorg’

Nederland telt 4,4 miljoen mantelzorgers. Op de ‘Dag van de Mantelzorg’ schenken de gemeenten extra aandacht aan deze bijzondere groep mensen die zich vaak dag en nacht met hart en ziel inzetten. Ook de Limburgse gemeenten doen hier ieder jaar weer enthousiast aan mee. Dit in samenwerking met de vele spontane vrijwilligers uit diverse geledingen. Dat kan gaan van leerlingen van het Citaverde College tot de Rotary Club…

Mantelzorgers, die bij gemeenten bekend zijn, worden in het zonnetje gezet.

Hoewel deze waardering niet in geld of goed is uit te drukken willen de gemeenten op ‘De Dag van de Mantelzorg’ graag hun blijk van waardering uiten naar mantelzorgers.

Hun laten weten dat ze gezien worden!

Dat doen zij allemaal op een eigen, originele manier.

Corona maakt het helaas onmogelijk om invulling – zoals gebruikelijk – toe te staan.

Het verlenen van mantelzorg vraagt in deze tijd om nóg meer creativiteit.

Datzelfde geldt ook de voor organisatoren van de ‘Dag van de Mantelzorg 2020.’

De eerder geplande fysieke activiteiten zoals brunches, culinaire feestavonden en vele bijzondere workshops moesten, vanwege de aangescherpte maatregelen, worden aangepast, afgelast of uitgesteld. Dat is jammer en hopelijk eenmalig.

Wat gelukkig wèl kan doorgaan is het geven van een Mantelzorgcompliment.

Dat gebeurt in vele vormen door verrassingspakketjes, cadeaubonnen voor de plaatselijke ondernemers, bloemenacties of een originele bedankactie door het geven van tijd (via een aanmeldkaartje) waarop je kunt aangeven wat je voor een mantelzorger kunt doen of overnemen.

Wij wensen iedereen een mooie ‘Dag van de Mantelzorg!’

Naschrift: deze impressie over de Dag van de Mantelzorg kwam tot stand uit informatie die PML heeft ontvangen van nagenoeg alle steunpunten in Limburg.

Back To Top