• slider-696x329.jpg
  • slider-markt.jpg
  • slider-wandelen-690x329.jpg

Lectoraat Informele Zorg

Om de zorgprofessionals te helpen de mantelzorg de juiste plek in het zorgtraject te geven en de samenwerking tussen de professionals in de zorg en de informele zorgverleners een impuls te geven, heeft het Platform Mantelzorg Limburg het initiatief genomen voor een Bijzonder Lectoraat Informele Zorg.
Dit is gebeurd in nauwe samenwerking met het Huis voor de Zorg, Daelzicht, de faculteit Sociale Studies en Educatie en de lectoraten Sociale Integratie en Autonomie en Participatie van Zuyd Hogeschool met steun van de Provincie Limburg.
 
Het lectoraat is ingesteld om kennis te vergaren over de veranderende rol van de hulpverlener en over het samenspel tussen de zorgvrager, de mantelzorger, de (zorg)vrijwilliger en de (toekomstige) professional. Naast onderzoek is er een belangrijke rol weggelegd voor het onderwijs. Ook de opleidingen moeten immers meegaan in de kanteling ten aanzien van de zorg.
Om de zorgprofessionals in opleiding te doordringen van het belang van een goede samenwerking met mantelzorgers en zorgvrijwilligers en dat zij hen juist alle ruimte en steun moeten geven. Ze moeten de mantelzorger als een partner in de zorg zien, wat hun werk vergemakkelijkt.
Dankzij het lectoraat wordt de kennis over de rol van de professional in de participatiemaatschappij vertaald naar de praktijk, het beleid en de opleiding. Mede daardoor is er meer aandacht gekomen voor de rol van de mantelzorger.
Marianne Potting is vanaf 1 september 2015 benoemd tot de nieuwe lector hiervan.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Platform Mantelzorg Limburg

 

AANMELDEN