• slider-wandelen-690x329.jpg

jan seelen bloemetje

Op woensdag 28 februari  j.l. werd voor de 31e keer de Patiënten contactdag voor studenten van Zuyd Hogeschool gehouden. Tijdens de dag worden de ong. 500 studenten van de opleidingen:
Creatieve Therapie, Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie, Mens en Techniek | Biometrie en Verpleegkunde in contact gebracht met vertegenwoordigers van maar liefst 84 patiënten- / cliëntenorganisaties en verenigingen.

Het doel is om het contact tussen cliënt en student te bevorderen. Voor de student is het ook belangrijk een indruk te krijgen wat de patiëntenorganisatie betekent voor de patiënt / cliënt, hoe de organisatie werkt en wat de taken van de vrijwilligers hierin zijn.
De studenten bereiden in groepjes van 12 multidisciplinair vragen voor die zij aan de vertegenwoordigers van de organisaties stellen. Ze werken verplicht aan een opdracht die aan deze dag is gekoppeld.
Na een tweetal ochtendsessies werd na de lunch zoals gebruikelijk de Jan Seelenprijs uitgereikt.

Marjo Els

                                                                     Els Denis en Marjo Knibbeler van PML

Jan Seelen was een docent van de opleiding Verpleegkunde. Zelf zat hij in een rolstoel en had daarmee altijd het patiënten perspectief voor ogen. Ook heeft hij nagedacht bij het ontwerpen van het gebouw Nieuw Eyckholt van Zuyd in Heerlen.
Dit jaar heeft de opleiding Verpleegkunde de prijs toegekend aan het Platform Mantelzorg Limburg dat vanwege haar vele goede werk de prijs dit jaar dik verdiende!
De prijs bestaat naast een fraai boeket bloemen uit een bedrag van € 250 , dat aan een door ons uitgezocht doel mag worden besteed.
De prijs werd uitgereikt door de teamleider van de opleiding Verpleegkunde dhr. Peter Evers.

 

Actualiteiten

Kerstwens 2018

Datum: 07 dec 2018
Jan V 200a Versieringen, kerstbomen, cadeautjes en lichtjes kleuren het straatbeeld en onze woonkamers.  Hoewel kerstmis haar wortels heeft in de christelijke wereld wordt de periode die nu aanbreekt toch heel breed gezien en ervaren als momenten van extra aandacht voor familie, vrienden en buurt, met... Lees verder >>

GEZOCHT: communicatie/pr-adviseur (vrijwilligerswerk)

Datum: 26 nov 2018
LogoPML GEZOCHT: communicatie/pr-adviseur (vrijwilligerswerk)
•    Je werkt mee aan het onderhouden van de website van Platform Mantelzorg Limburg
•    Je hebt redigerende taken in verband met aangeleverde teksten
•    Je onderhoudt contacten... Lees verder >>

‘Mantelzorgboom’ geplant in Weert

Datum: 13 nov 2018
PML DVDM 2018 k Afgelopen zaterdag, 10 november, was de Dag van de Mantelzorg.
De 'Mantelzorgboom' is aan de Willhelminasingel geplant in Weert. De boom verwijst naar de eretitel 'Meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg in 2018', die het Platform Mantelzorg Limburg heeft toegekend aan de Gemeente Weert.... Lees verder >>

Programma’s van de Steunpunten Mantelzorg rond de Dag van de Mantelzorg in 2018

Datum: 29 okt 2018
PML DVDM 2018 k 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag wordt er extra aandacht gegeven aan iedereen die zorgt voor een naaste die extra steun hard nodig heeft. Welzijnsorganisaties, zorginstellingen, kerken, verenigingen, werkgevers en gemeenten in heel Nederland organiseren iets leuks of inspirerend.... Lees verder >>

Verras een mantelzorger - Stuur een kaartje Mantelzorg mag naam hebben! Wie verras jij op 10 november?

Datum: 25 okt 2018
Jurgen Er zijn 4,4 miljoen mantelzorgers in Nederland. Ook jij kent vast iemand die zorgt voor een ander.
Dit zorgen is niet zomaar iets, dus tijd om hem of haar te verrassen op 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg.

Doe mee met Mezzo en stuur een gratis kaartje van Greetz! (t.w.v.... Lees verder >>Meer actualiteiten zijn te lezen in het Nieuwsarchief

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Platform Mantelzorg Limburg

 

AANMELDEN