• 690x304-Angeline-Swinkels.jpg
  • slider-696x329.jpg
  • slider-markt.jpg

jan seelen bloemetje

Op woensdag 28 februari  j.l. werd voor de 31e keer de Patiënten contactdag voor studenten van Zuyd Hogeschool gehouden. Tijdens de dag worden de ong. 500 studenten van de opleidingen:
Creatieve Therapie, Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie, Mens en Techniek | Biometrie en Verpleegkunde in contact gebracht met vertegenwoordigers van maar liefst 84 patiënten- / cliëntenorganisaties en verenigingen.

Het doel is om het contact tussen cliënt en student te bevorderen. Voor de student is het ook belangrijk een indruk te krijgen wat de patiëntenorganisatie betekent voor de patiënt / cliënt, hoe de organisatie werkt en wat de taken van de vrijwilligers hierin zijn.
De studenten bereiden in groepjes van 12 multidisciplinair vragen voor die zij aan de vertegenwoordigers van de organisaties stellen. Ze werken verplicht aan een opdracht die aan deze dag is gekoppeld.
Na een tweetal ochtendsessies werd na de lunch zoals gebruikelijk de Jan Seelenprijs uitgereikt.

Marjo Els

                                                                     Els Denis en Marjo Knibbeler van PML

Jan Seelen was een docent van de opleiding Verpleegkunde. Zelf zat hij in een rolstoel en had daarmee altijd het patiënten perspectief voor ogen. Ook heeft hij nagedacht bij het ontwerpen van het gebouw Nieuw Eyckholt van Zuyd in Heerlen.
Dit jaar heeft de opleiding Verpleegkunde de prijs toegekend aan het Platform Mantelzorg Limburg dat vanwege haar vele goede werk de prijs dit jaar dik verdiende!
De prijs bestaat naast een fraai boeket bloemen uit een bedrag van € 250 , dat aan een door ons uitgezocht doel mag worden besteed.
De prijs werd uitgereikt door de teamleider van de opleiding Verpleegkunde dhr. Peter Evers.

 

Actualiteiten

Platform Mantelzorg Limburg wint Jan Seelenprijs 2018!

Datum: 22 mrt 2018
jan seelen bloemetje Op woensdag 28 februari  j.l. werd voor de 31e keer de Patiënten contactdag voor studenten van Zuyd Hogeschool gehouden. Tijdens de dag worden de ong. 500 studenten van de opleidingen:
Creatieve Therapie, Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie, Mens en Techniek | Biometrie en Verpleegkunde... Lees verder >>

IN MEMORIAM Wim van Loon

Datum: 22 mrt 2018
Wim van Loon x200 * 12-10-1957  + 10-02-2018
Een boomkweker met passie en inspiratie Wim van Loon hebben wij leren kennen in 2012.
Wij waren destijds op zoek naar een boomkweker met Lindebomen in de buurt van Nederweert. Eenmaal aangekomen bij Wim werden we warm onthaald en waren we blij verrast met... Lees verder >>

Workshop ‘Positieve Gezondheid en Ik Positief Gezond’

Datum: 22 mrt 2018
Workshop Positieve Gezondheid en Ik Positief Gezond De workshop ‘Positieve Gezondheid en IK Positief Gezond!’ inspireert en motiveert mensen om zich het gedachtegoed van Positieve Gezondheid eigen te maken en zelf met hun eigen (positieve) gezondheid aan de slag te gaan.

De workshop is bedoeld voor leden van (afdelingen van) belangenorganisaties,... Lees verder >>

Oproep werving deelnemers voor medisch-wetenschappelijk onderzoek “Onbewust Motorisch Leren”

Datum: 06 mrt 2018
logo UM Zuyd   Voor het onderzoek “Onbewust Motorisch Leren” van de Zuyd Hoge School  en de Universiteit Maastricht worden deelnemers gezocht.
En wel:
- mensen die een beroerte hebben  gehad  (meer dan 6 maanden geleden )
- mensen die mee willen doen aan looptraining.... Lees verder >>

Bericht van Frank Amory over de Eerste Lijns Verblijfbedden (ELV)

Datum: 07 feb 2018
Frank pasfoto 3 “Het ELV-loket in de regio Maastricht Heuvelland loopt sinds 1 oktober vorig jaar. En het gaat goed.
De huisartsen zijn tevreden. Met name tevreden over het feit dat nu met behulp van één telefoonnummer alles voor hen wordt geregeld. Hierdoor kunnen de patiënten snel en goed geplaatst worden.... Lees verder >>Meer actualiteiten zijn te lezen in het Nieuwsarchief

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Platform Mantelzorg Limburg

 

AANMELDEN

Facebook