• slider-wandelen-690x329.jpg

jan seelen bloemetje

Op woensdag 28 februari  j.l. werd voor de 31e keer de Patiënten contactdag voor studenten van Zuyd Hogeschool gehouden. Tijdens de dag worden de ong. 500 studenten van de opleidingen:
Creatieve Therapie, Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie, Mens en Techniek | Biometrie en Verpleegkunde in contact gebracht met vertegenwoordigers van maar liefst 84 patiënten- / cliëntenorganisaties en verenigingen.

Het doel is om het contact tussen cliënt en student te bevorderen. Voor de student is het ook belangrijk een indruk te krijgen wat de patiëntenorganisatie betekent voor de patiënt / cliënt, hoe de organisatie werkt en wat de taken van de vrijwilligers hierin zijn.
De studenten bereiden in groepjes van 12 multidisciplinair vragen voor die zij aan de vertegenwoordigers van de organisaties stellen. Ze werken verplicht aan een opdracht die aan deze dag is gekoppeld.
Na een tweetal ochtendsessies werd na de lunch zoals gebruikelijk de Jan Seelenprijs uitgereikt.

Marjo Els

                                                                     Els Denis en Marjo Knibbeler van PML

Jan Seelen was een docent van de opleiding Verpleegkunde. Zelf zat hij in een rolstoel en had daarmee altijd het patiënten perspectief voor ogen. Ook heeft hij nagedacht bij het ontwerpen van het gebouw Nieuw Eyckholt van Zuyd in Heerlen.
Dit jaar heeft de opleiding Verpleegkunde de prijs toegekend aan het Platform Mantelzorg Limburg dat vanwege haar vele goede werk de prijs dit jaar dik verdiende!
De prijs bestaat naast een fraai boeket bloemen uit een bedrag van € 250 , dat aan een door ons uitgezocht doel mag worden besteed.
De prijs werd uitgereikt door de teamleider van de opleiding Verpleegkunde dhr. Peter Evers.

 

Actualiteiten

Uitnodiging Inspiratiesessie over Werk en Mantelzorg

Datum: 13 mrt 2019
LogoPML Het Platform Mantelzorg Limburg organiseert in samenwerking met Burgerkracht Limburg een Inspiratiesessie over het thema Werk en Mantelzorg.
Wanneer:  2 april
Waar:        Wijkzorgcentrum Heereveld  Kloosterstraat 25, 6374 EN Landgraaf  
Tijdstip:   ... Lees verder >>

Uitnodiging voor mantelzorgers van mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking

Datum: 12 feb 2019
logo SOL 300x Over mantelzorg is de laatste jaren veel gezegd en geschreven. Maar op de een of andere manier worden, naar onze mening, ouders, broers en zussen of overige familieleden van iemand met een verstandelijke of meervoudige beperking vaak over het hoofd gezien. U bent misschien ook mantelzorger, ook al... Lees verder >>

UITNODIGING IN GESPREK MET…

Datum: 14 jan 2019
logo De Pijler Datum: 7 februari 2019
Tijd: 12.30u-17.00u
Locatie: Forum, Elmpterweg 50, 6042KL Roermond

‘In gesprek met…’ is de titel van de conferentie die De Pijler op 7 februari 2019 organiseert rondom Limburgse Sociale Zekerheid. Een conferentie waarin we niet praten over burgers,... Lees verder >>

Kerstwens 2018

Datum: 07 dec 2018
Jan V 200a Versieringen, kerstbomen, cadeautjes en lichtjes kleuren het straatbeeld en onze woonkamers.  Hoewel kerstmis haar wortels heeft in de christelijke wereld wordt de periode die nu aanbreekt toch heel breed gezien en ervaren als momenten van extra aandacht voor familie, vrienden en buurt, met... Lees verder >>

GEZOCHT: communicatie/pr-adviseur (vrijwilligerswerk)

Datum: 26 nov 2018
LogoPML GEZOCHT: communicatie/pr-adviseur (vrijwilligerswerk)
•    Je werkt mee aan het onderhouden van de website van Platform Mantelzorg Limburg
•    Je hebt redigerende taken in verband met aangeleverde teksten
•    Je onderhoudt contacten... Lees verder >>Meer actualiteiten zijn te lezen in het Nieuwsarchief

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Platform Mantelzorg Limburg

 

AANMELDEN