• slider-696x329.jpg
  • slider-markt.jpg
  • slider-wandelen-690x329.jpg

PML DVDM 2018 k

Afgelopen zaterdag, 10 november, was de Dag van de Mantelzorg.
De 'Mantelzorgboom' is aan de Willhelminasingel geplant in Weert. De boom verwijst naar de eretitel 'Meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg in 2018', die het Platform Mantelzorg Limburg heeft toegekend aan de Gemeente Weert.
Het planten van de Mantelzorgboom gebeurde in aanwezigheid van wethouder Paul Sterk, beleidsambtenaar Marjo Janssen, medewerkers van steunpunt mantelzorg Punt Welzijn en natuurlijk ook mantelzorgers.

De 'Mantelzorgboom' is een lindeboom. Deze staat bekend als een zachte, lieve en moederlijke boom. Een boom met een lichtgroen, hartvormig blad. De linde is een wijze boom. Hij kan meer dan 1.000 jaar oud worden en in z'n ziel slaat hij alles op wat om hem heen gebeurt. Van de lindeboom wordt gezegd dat hij advies, rust en troost kan geven aan mensen die daar open voor staan. Om deze redenen is de lindeboom hét symbool voor goed mantelzorgbeleid.

De gemeente Weert is winnaar omdat zij een goede basisbeleid hebben en aandacht hebben op alle gevraagde domeinen voor mantelzorgers, vervangende zorg/ respijtzorg, werk en mantelzorg en jonge mantelzorgers.
Er is een factsheet gemaakt over respijtzorg.
Er is een placemat ontwikkeld met een ‘Werk- en Mantelzorgmenu’ en er is met ongeveer 25 werkgevers over gesproken dit jaar.
Er zijn gastlessen op alle basisscholen in de gemeente Weert bij de groepen 7/8.
En er is onderzoek gedaan naar wat jonge mantelzorgers tussen de 16-18 jaar nodig hebben en daaruit volgde een signalenkaart. Deze signalenkaart wordt met docenten besproken zodat signalen herkend en opgepakt kunnen worden.

De concrete producten die zij ontwikkeld hebben maakt dat ze dit jaar de titel, meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg 2018 verdienen. Ze zijn niet alleen zelf bezig met ontwikkelen en bedenken hoe mantelzorgers te ondersteunen, ze proberen hun kennis en expertise ook door te geven door anderen handvatten te bieden om bewust te worden en ermee aan de slag te gaan.

Voor en na het planten van de mantelzorgboom was er een samenkomst in het Bibliocenter in Weert.
Daar kon men samen ervaringen delen en verhalen vertellen en werden mensen de hele dag getrakteerd op een gebakje bij de koffie of thee.

collage Weert Stefanie

Actualiteiten

Uitnodiging Inspiratiesessie over Werk en Mantelzorg

Datum: 13 mrt 2019
LogoPML Het Platform Mantelzorg Limburg organiseert in samenwerking met Burgerkracht Limburg een Inspiratiesessie over het thema Werk en Mantelzorg.
Wanneer:  2 april
Waar:        Wijkzorgcentrum Heereveld  Kloosterstraat 25, 6374 EN Landgraaf  
Tijdstip:   ... Lees verder >>

Uitnodiging voor mantelzorgers van mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking

Datum: 12 feb 2019
logo SOL 300x Over mantelzorg is de laatste jaren veel gezegd en geschreven. Maar op de een of andere manier worden, naar onze mening, ouders, broers en zussen of overige familieleden van iemand met een verstandelijke of meervoudige beperking vaak over het hoofd gezien. U bent misschien ook mantelzorger, ook al... Lees verder >>

UITNODIGING IN GESPREK MET…

Datum: 14 jan 2019
logo De Pijler Datum: 7 februari 2019
Tijd: 12.30u-17.00u
Locatie: Forum, Elmpterweg 50, 6042KL Roermond

‘In gesprek met…’ is de titel van de conferentie die De Pijler op 7 februari 2019 organiseert rondom Limburgse Sociale Zekerheid. Een conferentie waarin we niet praten over burgers,... Lees verder >>

Kerstwens 2018

Datum: 07 dec 2018
Jan V 200a Versieringen, kerstbomen, cadeautjes en lichtjes kleuren het straatbeeld en onze woonkamers.  Hoewel kerstmis haar wortels heeft in de christelijke wereld wordt de periode die nu aanbreekt toch heel breed gezien en ervaren als momenten van extra aandacht voor familie, vrienden en buurt, met... Lees verder >>

GEZOCHT: communicatie/pr-adviseur (vrijwilligerswerk)

Datum: 26 nov 2018
LogoPML GEZOCHT: communicatie/pr-adviseur (vrijwilligerswerk)
•    Je werkt mee aan het onderhouden van de website van Platform Mantelzorg Limburg
•    Je hebt redigerende taken in verband met aangeleverde teksten
•    Je onderhoudt contacten... Lees verder >>Meer actualiteiten zijn te lezen in het Nieuwsarchief

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Platform Mantelzorg Limburg

 

AANMELDEN