• slider-696x329.jpg
  • slider-markt.jpg
  • slider-wandelen-690x329.jpg

LogoPML

Het Platform Mantelzorg Limburg organiseert in samenwerking met Burgerkracht Limburg een Inspiratiesessie over het thema Werk en Mantelzorg.
Wanneer:  2 april
Waar:        Wijkzorgcentrum Heereveld  Kloosterstraat 25, 6374 EN Landgraaf  
Tijdstip:    14.00-17.00uur.

Doel van de middag is elkaar inspireren, maar ook bepalen en verkennen waar zou een rol kunnen liggen voor het Platform Mantelzorg Limburg met betrekking tot het thema werk en mantelzorg.

Er lopen verschillende initiatieven en activiteiten op dit gebied.
Vragen die aan bod zullen komen die middag zijn: heeft het een meerwaarde om als PML aan de slag te gaan op dit thema? en indien ja, hoe dan?
Wie zijn naast Burgerkracht Limburg mogelijke partners rondom dit thema?

Er zullen een aantal korte presentaties worden gehouden, maar de opzet is om vooral in kleinere groepen met elkaar aan de slag te gaan.
We hebben een beperkt aantal plekken deze middag en zoeken met name partijen, die reeds actief zijn op dit thema, of die mogelijke partners kunnen/willen zijn op dit thema.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan het zijn dat we u op een wachtlijst moeten zetten.
Mocht u eventueel belangstelling hebben om deel te nemen, dan kunt u zich aanmelden bij Gaby Visser per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of telefonisch 046 – 420 80 29 

Het complete programma kunt u HIER downloaden!

 

Actualiteiten

Anderhalvelijnszorg Maastricht drukt kosten en verkort wachttijden

Datum: 13 juli 2019
burgerkracht mini Een aanzienlijke daling van de zorgkosten, kortere wachttijden en meer tevreden patiënten: dat zijn de belangrijkste resultaten van een proef in Zuid-Limburg met de zogenoemde anderhalvelijnszorg.
Bij de proef werkten huisartsen en medisch specialisten in speciale centra, buiten de ziekenhuizen... Lees verder >>

Onderzoek naar euthanasie en dementie

Datum: 09 juli 2019
relief rood logo 300x
Euthanasie bij mensen met dementie is een actueel en complex onderwerp. In het maatschappelijk debat wordt er veel aandacht aan besteed. Maar helaas is dat vaak zonder de mensen met dementie er bij te betrekken. Wij doen nu onderzoek naar dit onderwerp en vragen ook expliciet aan mensen met dementie... Lees verder >>

Nieuwe ondertekenaars manifest Iedereen doet mee!

Datum: 23 juni 2019
  Vrijdag 21 juni tekenden gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein het manifest Iedereen doet mee!.
Daarmee zijn zij de eerste gemeenten die zich aansluiten bij de groep koplopers uit het VNG-project Iedereen doet mee! dat ervoor wil zorgen dat alle gemeenten aan de slag gaan met het VN-Verdrag... Lees verder >>

Pijlerlezing ‘Generatiearmoede’

Datum: 03 juni 2019
logo De Pijler Bijna iedereen kent wel iemand die in armoede leeft, bijvoorbeeld als gevolg van een faillissement of door domme pech. Armoede komt echter ook regelmatig generaties lang in families voor: de zogeheten generatiearmoede. Daarover gaat de Pijlerlezing op 25 juni.

Het lijkt alsof de armoede... Lees verder >>

Maakt u zich zorgen om de mantelzorger in 2040?

Datum: 03 juni 2019
PML DVDM 2019 m Safe the date: Op 10 oktober zal er een symposium plaatsvinden in de gemeente Weert, georganiseerd door het Platform Mantelzorg Limburg (PML) van 14.00-17.00uur met als titel: Zorgen voor de mantelzorger in 2040! Het beloofd een inspirerende middag te worden, waarbij we op de vier domeinen waar... Lees verder >>Meer actualiteiten zijn te lezen in het Nieuwsarchief

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Platform Mantelzorg Limburg

 

AANMELDEN