• slider-696x329.jpg
  • slider-markt.jpg
  • slider-wandelen-690x329.jpg

relief rood logo 300x


Euthanasie bij mensen met dementie is een actueel en complex onderwerp. In het maatschappelijk debat wordt er veel aandacht aan besteed. Maar helaas is dat vaak zonder de mensen met dementie er bij te betrekken. Wij doen nu onderzoek naar dit onderwerp en vragen ook expliciet aan mensen met dementie wat hun visie is op dit thema.
Het onderzoek richt zich op beeldvorming van dementie: hoe wordt er eigenlijk gedacht over dementie en welke (voor)oordelen zijn er?
En heeft dit ook invloed op de vraag naar euthanasie?
Dit onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de Coalitie van Betekenis tot het Einde.
De coalitie bestaat uit 8 verschillende organisaties: Humanistisch Verbond, Agora, KBO-PCOB, NooM, VPTZ, NPV, Vilans en Reliëf.

Dit onderzoek vindt plaats bij drie doelgroepen:

-    Professionele zorgverleners dmv een digitale enquête
o    https://www.relief.nl/enquete-beeldvorming-van-dementie-en-euthanasie/

-    Mantelzorgers / familie /vrienden dmv een digitale enquête
o    https://www.relief.nl/enquete-beeldvorming-van-dementie-en-euthanasie-mantelzorgers/
 
-    Mensen met dementie dmv een eenmalig interview.
 
We komen graag in contact met mensen met dementie die eenmalig geïnterviewd willen worden over het onderwerp. Mocht u meer informatie willen over het onderzoek dan ben ik natuurlijk zeer bereid deze te verstrekken. Misschien is het, na afronding van het onderzoek, ook interessant om op de website aandacht te besteden aan de uitkomsten ervan.

Voor meer informatie en contact:

drs. T.M. (Trijntje) Scheeres-Feitsma, stafmedewerker

Reliëf Christelijke vereniging van zorgaanbieders Houttuinlaan 5A 3447 GM Woerden

Tel. 0348-748889
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. |www.relief.nl

 

Actualiteiten

Anderhalvelijnszorg Maastricht drukt kosten en verkort wachttijden

Datum: 13 juli 2019
burgerkracht mini Een aanzienlijke daling van de zorgkosten, kortere wachttijden en meer tevreden patiënten: dat zijn de belangrijkste resultaten van een proef in Zuid-Limburg met de zogenoemde anderhalvelijnszorg.
Bij de proef werkten huisartsen en medisch specialisten in speciale centra, buiten de ziekenhuizen... Lees verder >>

Onderzoek naar euthanasie en dementie

Datum: 09 juli 2019
relief rood logo 300x
Euthanasie bij mensen met dementie is een actueel en complex onderwerp. In het maatschappelijk debat wordt er veel aandacht aan besteed. Maar helaas is dat vaak zonder de mensen met dementie er bij te betrekken. Wij doen nu onderzoek naar dit onderwerp en vragen ook expliciet aan mensen met dementie... Lees verder >>

Nieuwe ondertekenaars manifest Iedereen doet mee!

Datum: 23 juni 2019
  Vrijdag 21 juni tekenden gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein het manifest Iedereen doet mee!.
Daarmee zijn zij de eerste gemeenten die zich aansluiten bij de groep koplopers uit het VNG-project Iedereen doet mee! dat ervoor wil zorgen dat alle gemeenten aan de slag gaan met het VN-Verdrag... Lees verder >>

Pijlerlezing ‘Generatiearmoede’

Datum: 03 juni 2019
logo De Pijler Bijna iedereen kent wel iemand die in armoede leeft, bijvoorbeeld als gevolg van een faillissement of door domme pech. Armoede komt echter ook regelmatig generaties lang in families voor: de zogeheten generatiearmoede. Daarover gaat de Pijlerlezing op 25 juni.

Het lijkt alsof de armoede... Lees verder >>

Maakt u zich zorgen om de mantelzorger in 2040?

Datum: 03 juni 2019
PML DVDM 2019 m Safe the date: Op 10 oktober zal er een symposium plaatsvinden in de gemeente Weert, georganiseerd door het Platform Mantelzorg Limburg (PML) van 14.00-17.00uur met als titel: Zorgen voor de mantelzorger in 2040! Het beloofd een inspirerende middag te worden, waarbij we op de vier domeinen waar... Lees verder >>Meer actualiteiten zijn te lezen in het Nieuwsarchief

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Platform Mantelzorg Limburg

 

AANMELDEN