skip to Main Content

PML maakt mantelzorg zichtbaar
in Limburg
door relevante informatie te verzamelen. door mensen en organisaties met elkaar te verbinden. door goede initiatieven te verspreiden.

Handig om te hebben

null

Folder Platform Mantelzorg Limburg

null

Toolkit Experience-based co-design

Deze toolkit heeft tot doel het gebruik te vergemakkelijken van de Experience-Based Co-Design (EBCD) methode bij het verbeteren van de zorg en deze ervaringen te delen met allen die geïnteresseerd zijn in de praktische kant van deze methodiek.
Voor iedereen die patiënten en diens mantelzorg willen laten participeren in een kwaliteitsverbetertraject in de eigen organisatie.

null

Zakboekje Financiën voor Mantelzorgers

Zakboek Financiën van MantelzorgNL is hét naslagwerk voor iedereen die zorgt voor een ander. Het zakboek biedt mantelzorgers een overzicht van regelingen die van invloed zijn op zijn of haar financiële situatie. U kunt het boekje bestellen via de webshop van Mantelzorg.nl

null

Handleiding Mantelzorg van oudere patiënt

Deze handleiding beschrijft vier situaties en we geven concrete tips geven aan zowel mantelzorger als zorgverlener. Een situatie waarbij de mantelzorger de partner is van de patiënt, een waar hij of zij het kind is, een waarbij de mantelzorger de zorg combineert met een baan en als laatste een situatie waarbij de patiënt zelf mantelzorger is van iemand anders.
De verhalen en citaten zijn échte verhalen, maar gebruikte namen zijn fictief.

null

Brochure keukentafelgesprek

Brochure keukentafelgesprek

Deze brochure gaat over het keukentafelgesprek. Het keukentafelgesprek is het persoonlijke gesprek dat je voert op het moment dat je ondersteuning nodig hebt om thuis te kunnen wonen en wilt meedoen in de samenleving. Het is belangrijk om het gesprek zo goed mogelijk voor te bereiden. Daar kun je deze brochure voor gebruiken.

null

Glossy 'Mantelzorg op de Kaart'

Glossy 'Mantelzorg op de Kaart'

Uitgave t.g.v. de Dag van de Mantelzorg 2019. Gemeenten die de Mantelzorgboom in het verleden hebben gewonnen en mantelzorgende inwoners van deze gemeenten komen aan het woord om hun gedachten over het thema Mantelzorg te laten gaan.

null

Dementie, hoe ga je er mee om?

Een praktisch en positief handboek voor mantelzorgers

door Ezra van Zadelhoff en Tosca Janssens

Boek, 224 pagina's
ISBN: 9789462961739
Verwacht op 8-4-2021
Familie en gezondheid
€ 24,99

null

Folder workshop ‘Positieve Gezondheid en Ik Positief Gezond!'

De workshop ‘Positieve Gezondheid en IK Positief Gezond!’ inspireert en motiveert mensen om zich het gedachtegoed van Positieve Gezondheid eigen te maken en zelf met hun eigen (positieve) gezondheid aan de slag te gaan.

null

Zorg voor elkaar in Limburg

Uit onderzoek blijkt dat mantelzorgers vaak niet in beeld zijn omdat ze zelf niet eens weten dat ze mantelzorger zijn. Gemeenten en andere organisaties die steun kunnen bieden weten vaak ook niet wie mantelzorger is en hoe ze die kunnen bereiken. Bij mantelzorg wordt vaak gedacht aan de zorg van familieleden aan ouderen, maar mantelzorgers hebben vele gezichten en komen op verschillende terreinen voor.

Back To Top