• slider-696x329.jpg
  • slider-markt.jpg
  • slider-wandelen-690x329.jpg

Handige websites

Websites voor mantelzorgers, volwassenen en kinderen met interessante en practische informatie

 

Deze landelijk werkende organisatie richt zich op de 24-uurs vervanging van de vaste mantelzorgers van thuisverblijvende zorgbehoevenden. Door deze vervanging kan de mantelzorger met een gerust hart op vakantie gaan. Ook kan de zorg worden ingezet indien de vaste mantelzorger voor een opname naar een ziekenhuis moet.

Voor iedereen die vrijwilliger wil worden, met adressen van organisaties voor Vrijwillige Thuishulp, Buddyzorg en Vriendendiensten.

Is er bij jou thuis iemand ziek? Wil je meer weten?
Je vind op deze website meer informatie voor Jonge Mantelzorgers.

Vakantie voor mantelzorgers met partner
Het VakantieBureau organiseert sinds vele jaren ‘vakanties met aandacht’ voor ouderen met zorg, mensen met een lichamelijke beperking, ouderen met een visuele beperking maar ook voor (echt)paren met een thuiswonende dementerende partner en nog vele andere soorten vakanties.

Voor kinderen van ouders met psychische problemen. Site met informatie, ervaringsverhalen van anderen,
een forum en een e-mail service.

MantelzorgNL, landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg zet zich in voor iedereen die langdurig en onbetaald voor een ander zorgt.

Info voor kinderen over MS
Interactieve site voor kinderen die een ouder met Multiple Slerose hebben (MS).

"Per Saldo", belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget.

Regelhulp geeft een overzicht van zorg, hulp en financiële steun.
U kunt online voorzieningen aanvragen of contact leggen met de juiste organisatie.
Het gaat om voorzieningen en ondersteuning van verschillende organisaties, zoals de gemeente, het CIZ, UWV en UWV WERKbedrijf.

Gebruikers van hulpmiddelen zijn vaak onbekend met de hulpmiddelen die er zijn, of moeten lang zoeken naar het juiste hulpmiddel voor hun situatie. Onafhankelijk kenniscentrum Vilans biedt een alternatief voor lange zoektochten op internet.

Steunpunt Mantelzorg Zuid heeft speciaal voor jonge-mantelzorgers een website ontwikkeld waarop deze doelgroep een waaier aan informatie kan vinden.

WeHelpen is een online marktplaats voor het vinden en verbinden, organiseren en delen van hulp. U kunt met wehelpen.nl hulp vragen en aanbieden, maar ook hulp organiseren – voor uzelf of een ander - binnen een hulpnetwerk van familie en vrienden.

Werk & Mantelzorg heeft de ambitie om samen met werkgevers en allerlei andere partijen een mantelzorgvriendelijk arbeidsklimaat in Nederland te creëren. Zo blijft de combinatie van werk met mantelzorgtaken mogelijk, nu en in de toekomst.

Hulp vinden?
Online marktplaats voor vrijwillige en professionele hulp!

Zorgvoorjeouders.marokko.nl is een adviessite voor Marokkaanse mantelzorgers. Op de site kunnen Marokkaanse jongeren aanvullende informatie, tips bij verschillende ziektebeelden, ervaringsverhalen en informatie over bestaande regelingen krijgen.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Platform Mantelzorg Limburg

 

AANMELDEN