skip to Main Content

PML maakt mantelzorg zichtbaar
in Limburg
door relevante informatie te verzamelen. door mensen en organisaties met elkaar te verbinden. door goede initiatieven te verspreiden.

Mantelzorgboom

Het Platform Mantelzorg Limburg (PML) heeft besloten om dit jaar geen procedure op te starten om te komen tot de meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg van 2020. PML heeft deze beslissing genomen op basis van de huidige situatie rondom het corona virus en de onzekerheid over hoe lang de maatregelen gaan duren. De voorbereidingen worden altijd in de maanden maart en april gedaan, dat is in deze tijd niet realistisch gebleken. Daarnaast komt er genoeg op gemeenten af en wil PML hen niet onnodig belasten.


Ieder jaar is 10 november de dag om mantelzorgers in het zonnetje te zetten en een stuk erkenning en waardering te bieden.
Het Platform Mantelzorg Limburg (PML) gaat al sinds 2012 op zoek naar ‘mantelzorgvriendelijke gemeentes ‘in Limburg. Ook dit jaar zal rond 10 november de Dag van de Mantelzorg, in de dit jaar in de prijzen vallende gemeente de ‘Mantelzorgboom’ worden geplant.

Met deze als stimulering bedoelde prijs wil het PML nastreven dat mantelzorgers en zorgvrijwilligers in het gemeentelijk beleid een duidelijk speerpunt vormen en op die wijze indien nodig ook daadwerkelijk ondersteuning krijgen van hun gemeente.

Voor de ‘Mantelzorgboom’ is een lindeboom gekozen, omdat deze bekend staat als een zachte, lieve en moederlijke boom. Een boom met een lichtgroen, hartvormig blad. De linde wordt ook een “wijze boom” genoemd, misschien wel omdat hij meer dan 1.000 jaar oud kan worden.Van de lindeboom wordt gezegd dat hij advies, rust en troost kan geven aan mensen die daar open voor staan.

Back To Top