skip to Main Content

PML maakt mantelzorg zichtbaar
in Limburg
door relevante informatie te verzamelen. door mensen en organisaties met elkaar te verbinden. door goede initiatieven te verspreiden.

Mantelzorgers voor mensen met dementie

Keuzewijzer dementie

U doet er alles aan om uw naaste te ondersteunen. U bent op zoek naar informatie of naar ondersteuning. De meeste mensen willen, als ze ouder worden, zolang mogelijk thuis blijven wonen. Dat geld ook voor mensen met dementie. Dat kan alleen met voldoende steun, begeleiding en hulp van de naasten, familie, vrienden, bekenden, vrijwilligers en professionals.

De keuzewijzer dementie biedt u een overzicht van hulp, zorg en begeleiding die beschikbaar zijn voor mensen met dementie en hun naasten
in Maastricht, Meersen, Valkenburg, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals. Aan de hand van veelvoorkomende vragen toont de keuzewijzer u een passend aanbod. Dit kan u helpen bij het zorgen voor uw naaste met dementie. U leest hoe u gebruik kunt maken van het aanbod en met wie u contact kunt opnemen.

De keuzewijzer is een praktische gids voor het vinden, aanvragen en organiseren van zorg en ondersteuning. De keuzewijzer is tot stand gekomen in samenwerking met het Alzheimer Centrum Limburg (www.alzheimercentrumlimburg.nl).

De 1e editie is in mei 2017 uitgegeven. Recentelijk is deze eerste editie geactualiseerd. Hieronder de digitale versie. Vanaf 6 mei 2019 kunt u ook een gedrukte versie van de keuzewijzer bestellen via info.maastrichtheuvelland@hulpbijdementie.nl

Er is veel informatie opgenomen, maar deze is waarschijnlijk nog niet compleet en continu aan verandering onderhevig.
Heeft u tips voor het uitbreiden/verbeteren van deze keuzewijzer, dan horen wij dat graag. Tips kunt u doorgeven via mailadres keuzewijzer@maastrichtuniversity.nl.

Door op onderstaande link te klikken komt u in de keuzewijzer:
Download keuzewijzer Dementie.pdf
Door te klikken op het hoofdstuk of de bijlage die u beter wilt bekijken, komt u direct op de juiste pagina.

Back To Top