skip to Main Content

Netwerkborrel van stichting Pelita

Uitnodiging voor een netwerkborrel van stichting Pelita – Passende ondersteuning en zorg voor Indische en Molukse Ouderen.

PML wilt u attenderen op de netwerkborrel die door Stichting Pelita, regio Limburg, wordt georganiseerd, over  passende ondersteuning en zorg voor Indische en Molukse Ouderen.

Pelita begeleidt al 72 jaar oorlogsbetrokkenen uit voormalig Nederlands-Indië. In onze dienstverlening signaleren we dat de ouder wordende doelgroep niet altijd de weg  weet te vinden naar passende ondersteuning en zorg. Ook in Sittard–Geleen en omgeving wonen mensen uit voormalig Nederlands-Indië.

Landelijk wordt Pelita, als kenniscentrum, in toenemende mate gevraagd voor advies en kennisoverdracht over zorg aan oudere oorlogsbetrokkenen uit voormalig   Nederlands-Indië:  Op welke wijze kunnen zorgverleners rekening houden met de cultuur, de gevolgen van oorlogstrauma op latere leeftijd en de invloed van gedwongen migratie op een mensenleven? Stichting Pelita heeft de opdracht gekregen een brugfunctie te vervullen tussen haar doelgroep en zorgaanbieders op landelijk en lokaal niveau. Het organiseren van deze Netwerkborrel is een belangrijke stap in het tot stand komen van de brugfunctie.

Wanneer: donderdag 12 december 18.30-21.00 uur
Locatie: Buurtcentrum Limbrichterveld
Eisenhowerstraat 724
6135 BN Sittard

Graag aanmelden vóór 5 december, bij Stefanie Hehalatu.

Meer informatie vindt u hier.

Back To Top