• slider-696x329.jpg
  • slider-markt.jpg
  • slider-wandelen-690x329.jpg

PML DVDM 2016 k

Vanmorgen, op de Dag van de Mantelzorg, is aan de Deken Creemersstraat 56 in Horst (nabij Dienstencentrum Mikado) de Mantelzorgboom geplant. De boom verwijst naar de eretitel 'Meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg in 2016', die het Platform Mantelzorg Limburg (PML) heeft toegekend aan de Gemeente Horst aan de Maas. 
 
Horst aan de Maas is er – naar het oordeel van het PML – het beste in geslaagd om aandacht voor mantelzorg en mantelzorgers in te bedden in het gemeentelijk Wmo-beleid. Om die reden heeft de gemeente de eretitel 'Meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg in 2016' ontvangen.  Wat de aanpak van Horst aan de Maas bijzonder maakt is, dat men probeert aan te sluiten bij wat mensen zelf al doen; het initiatief blijft bij de mensen. De Gemeente informeert naar wat nodig is en wat zijzelf of het steunpunt mantelzorg kan betekenen.
Maatwerk is het vertrekpunt.

370x planten mantelzorgboom horst 


Het planten van de Mantelzorgboom gebeurde in aanwezigheid van mantelzorgers, leden van de Burgeradviesraad, het Steunpunt Mantelzorg, beleidsmedewerkers van de Gemeente, wethouder Birgit op de Laak, voorzitter Nic Hamers en andere leden van PML en boomkweker Wim van Loon.
Aansluitend, tijdens een korte bijeenkomst in de Mikado Lunchroom, lichtte wethouder Op de Laak de aanpak van de Gemeente toe: “Mantelzorg doe je samen, maar ook mantelzorgbeleid maken doe je samen. De mantelzorgboom is daarom geplant in een wijk waar veel mensen voorbij komen; niet alleen mantelzorgers, maar ook vrijwilligers en zorgverleners.”
 

2018

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Platform Mantelzorg Limburg

 

AANMELDEN