• slider-696x329.jpg
  • slider-markt.jpg
  • slider-wandelen-690x329.jpg

logo VerenigdeNaties

Donderdag 24 augustus 2017
13.30-16.00 uur, Huis voor de Zorg
Mercator 1, Sittard (ruimte 007)

Een jaar geleden is het VN Gehandicaptenverdrag geratificeerd. Dat is een mijlpaal! Hiermee heeft de inzet voor een inclusieve samenleving een mensenrechtelijk kader gekregen en een juridische basis. Het geeft ons een instrument om inclusie vorm te geven.

Na de ratificatie is Nederland verplicht de afspraken in het verdrag voor de rechten van mensen met een chronische ziekte of beperking van de Verenigde Naties uit te voeren, en zo van Nederland een inclusieve samenleving te maken waarin iedereen welkom is, gerespecteerd wordt en haar of zijn bijdrage kan leveren. Ongeacht of iemand naast vrouw, wit, bedrijfsleider, lesbisch en in Estland geboren is, ook blind is, met een psychische ziekte leeft, met krukken loopt, een onzichtbare chronische ziekte heeft, slechthorend is of een  verstandelijke beperking en autisme heeft. En discriminatie en uitsluiting moeten bestreden en voorkomen worden.

Uitnodiging: Themabijeenkomst ‘Over het VN Verdrag gesproken…’
Hoe gaan we in Limburg aan de slag op weg naar een inclusieve samenleving?
Misschien bent u al bezig in uw omgeving met waarmaken van het VN-verdrag?
Het Huis voor de Zorg nodigt u uit om hierover met ons en met elkaar in gesprek te gaan op donderdagmiddag 24 augustus, tijdens de themabijeenkomst ‘Over het VN Verdrag gesproken…’ Het doel van de bijeenkomst is, kennismaken, ervaringen delen en bespreken hoe we samen in Limburg aan de slag kunnen met het VN Verdrag.

Aanmelden
Wilt u meedoen? Meld u dan voor maandag 21 augustus aan bij
Brigitte de Vries Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of
Margaret Lechner Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van het Huis voor de Zorg.
De deelname is gratis.

Bellen kan ook: (046) 420 81 59.
Dit nummer kunt u ook bellen als u meer informatie wilt of vragen heeft. Max Hattu, Stefanie Hehalatu, Geert Görtz of Vera Niessen staan u graag te woord.

2018

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Platform Mantelzorg Limburg

 

AANMELDEN