• slider-696x329.jpg
  • slider-markt.jpg
  • slider-wandelen-690x329.jpg

mondriaan logo

Wat als jij na school niet af kunt spreken omdat je voor je zieke broertje zorgt? Wat als jij je moeder eten geeft in plaats van andersom? Wat als jij in de gaten houdt of je vader niet teveel drinkt? Wat dan?
Kom dan naar de theatervoorstelling ‘WHAT IF...’, die écht duidelijk maakt hoe het is om jonge mantelzorger te zijn.

maandag 27 november 2017 van 19.00-21.00 uur
Muziekschool Schunck, Buttingstraat 47, Hoensbroek.
Iedereen is welkom, toegang is gratis.

Meer info en aanmelden: www.mondriaan.eu/activiteiten

Of HIER
 
‘WHAT IF...’ is een dynamische, muzikale theatervoorstelling voor jongeren, gespeeld door theatergroep Bint, die laat zien hoe het kan zijn als je op jonge leeftijd al voor een chronisch ziek familielid zorgt. De voorstelling maakt jongeren, ouders, docenten en professionals bewust van dilemma’s en zorgen waar jonge mantelzorgers mee te maken krijgen. De voorstelling is gemaakt op basis van ervaringsverhalen van (jonge) mantelzorgers.
 
Geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar die te maken heeft met mantelzorg of er graag wat meer over wil weten.

Nabespreking
Na afloop van de voorstelling wisselt het publiek met elkaar in kleine groepjes hun eigen ervaringen uit. Ook is het mogelijk om vragen te stellen aan (preventie)medewerkers van het Steunpunt Mantelzorg Zuid, Huis voor de Zorg/ Platform Mantelzorg Limburg en Mondriaan.

Enkele reacties van eerdere voorstellingen:

“De voorstelling was raak”

“Een voorstelling die écht duidelijk maakt hoe het kan zijn om jonge mantelzorger te zijn.”

“Alles is herkenbaar, ik zou willen dat mijn docenten dit zagen.”
 
Meer informatie
De toegang is gratis en iedereen is welkom. Vanwege beperkt aantal zitplaatsen is vooraf aanmelden wel noodzakelijk. Dat kan ook telefonisch bij Mark Ahsmann, T 088 506 9413.

Over jonge mantelzorgers
Eén op de vier jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger.  Mezzo hanteert een brede definitie voor jonge mantelzorgers: thuiswonende kinderen die samen wonen met een ziek gezinslid. Dit kan een ouder, broer of zus zijn, maar ook een ander gezinslid, zoals opa of oma.
Er kan sprake zijn van een lichamelijke ziekte of handicap, een psychische ziekte of verslavingsproblematiek, of van een verstandelijke beperking. Het gaat om kinderen en jongeren tot ongeveer 24 jaar. Kinderen en jongeren die opgroeien met zorg zijn in vergelijking tot hun leeftijdsgenoten eerder zelfstandig en leren al vroeg praktische vaardigheden. Toch overheersen de negatieve gevolgen op korte en langere termijn: ze hebben meer opgroei- en opvoedproblemen, meer lichamelijke en emotionele klachten en ze doen op latere leeftijd vaker een beroep op de (geestelijke) gezondheidszorg.

2018

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Platform Mantelzorg Limburg

 

AANMELDEN