• slider-696x329.jpg
  • slider-markt.jpg
  • slider-wandelen-690x329.jpg

Gisteren 9 november, 1 dag voor de Dag van de Mantelzorg, is tegenover de Brikke Oave aan het Vijverpark de 'Mantelzorgboom' geplant.
De boom verwijst naar de eretitel 'Meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg in 2017', die het Platform Mantelzorg Limburg heeft toegekend aan de Gemeente Brunssum. Het planten van de Mantelzorgboom gebeurde in aanwezigheid van wethouder Math Houben, beleidsambtenaar Tim Pijls, Steunpunt mantelzorg Parkstad in de persoon van Angèle van Kasteren en natuurlijk ook mantelzorgers.

brunssum 1
“Eindelijk na drie jaar genomineerd te zijn, is dit jaar de eretitel verdiend” waren de woorden van de gemeente. De gemeente Brunssum zet in op eigen kracht van burgers in een kwetsbare positie.
Naar omstandigheden krijgt iedereen mogelijkheden en kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Opmerkelijk zijn ook de preventieve huisbezoeken.

brunssum 2
Maar wat maakt dat de gemeente Brunssum de mantelzorgboom 2017 verdient is dat zij als gemeente hun verantwoordelijkheid nemen en fungeren als regisseur en verbinder. Ze faciliteren een ieder die kan helpen om mantelzorgers te ondersteunen, (samenwerkings-)partners, organisaties en/ bewoners.
Door het ondersteunen van mantelzorgers, door ze te helpen met een waaier aan voorzieningen, versterken ze de informele zorg en kunnen burgers in een kwetsbare positie in de gemeente Brunssum langer verantwoord zelfstandig thuis blijven wonen.

brunssum 3


Na het planten van de mantelzorgboom was er voor mantelzorgers nog een programma met workshops en een gezellig samenzijn in de Brikke Oave, dit ook in het kader van de Dag van de Mantelzorg.

2018

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Platform Mantelzorg Limburg

 

AANMELDEN