• slider-696x329.jpg
  • slider-markt.jpg
  • slider-wandelen-690x329.jpg

jan seelen bloemetje

Op woensdag 28 februari  j.l. werd voor de 31e keer de Patiënten contactdag voor studenten van Zuyd Hogeschool gehouden. Tijdens de dag worden de ong. 500 studenten van de opleidingen:
Creatieve Therapie, Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie, Mens en Techniek | Biometrie en Verpleegkunde in contact gebracht met vertegenwoordigers van maar liefst 84 patiënten- / cliëntenorganisaties en verenigingen.

Het doel is om het contact tussen cliënt en student te bevorderen. Voor de student is het ook belangrijk een indruk te krijgen wat de patiëntenorganisatie betekent voor de patiënt / cliënt, hoe de organisatie werkt en wat de taken van de vrijwilligers hierin zijn.
De studenten bereiden in groepjes van 12 multidisciplinair vragen voor die zij aan de vertegenwoordigers van de organisaties stellen. Ze werken verplicht aan een opdracht die aan deze dag is gekoppeld.
Na een tweetal ochtendsessies werd na de lunch zoals gebruikelijk de Jan Seelenprijs uitgereikt.

Marjo Els

                                                                     Els Denis en Marjo Knibbeler van PML

Jan Seelen was een docent van de opleiding Verpleegkunde. Zelf zat hij in een rolstoel en had daarmee altijd het patiënten perspectief voor ogen. Ook heeft hij nagedacht bij het ontwerpen van het gebouw Nieuw Eyckholt van Zuyd in Heerlen.
Dit jaar heeft de opleiding Verpleegkunde de prijs toegekend aan het Platform Mantelzorg Limburg dat vanwege haar vele goede werk de prijs dit jaar dik verdiende!
De prijs bestaat naast een fraai boeket bloemen uit een bedrag van € 250 , dat aan een door ons uitgezocht doel mag worden besteed.
De prijs werd uitgereikt door de teamleider van de opleiding Verpleegkunde dhr. Peter Evers.

 

2018

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Platform Mantelzorg Limburg

 

AANMELDEN