• slider-696x329.jpg
  • slider-markt.jpg
  • slider-wandelen-690x329.jpg

169 x logo HvdZ

Mensen met een indicatie voor langdurige zorg (Wlz-indicatie) kunnen voor ondersteuning bij het regelen van hun zorg en het maken van afspraken hierover terecht bij regionale zorgbelangorganisaties.
In Limburg is dat Huis voor de Zorg.
De ondersteuning die Huis voor de Zorg biedt is onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgkantoren.

Iedereen met een indicatie voor langdurige zorg heeft vanuit de Wet langdurige zorg recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. De cliëntondersteuners van Huis voor de Zorg geven informatie en advies, helpen bij het kiezen van een passende zorgaanbieder en ondersteunen bij het opstellen, evalueren en bijstellen van het persoonlijk plan en het zorgplan. Ook bemiddelen zij wanneer cliënt en zorgaanbieder er samen niet uitkomen.

De cliëntondersteuners werken in de regio. Hierdoor zijn zij in staat om cliënten goed te informeren over de (zorg)mogelijkheden in de regio, zoals het aanbod van zorgaanbieders, mogelijke wachtlijsten en de kwaliteit van het zorgaanbod.
De ondersteuners helpen de cliënt bij het maken van weloverwogen keuzes ten aanzien van zorg die op dat moment het beste past. Het belang van de cliënt staat altijd voorop.

Contact
De cliëntondersteuners van Huis voor de Zorg zijn tijdens kantooruren bereikbaar via:
- (0900) 243 81 81 (landelijk nummer);
- (046) 420 80 79 (direct nummer Huis voor de Zorg).
Mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De ondersteuning is gratis; de cliënt betaalt enkel eventuele lokale belkosten.

 

2018

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Platform Mantelzorg Limburg

 

AANMELDEN