• slider-696x329.jpg
  • slider-markt.jpg
  • slider-wandelen-690x329.jpg

mantelzorgpas 

Ruim 3,6 miljoen Nederlanders zorgen voor een ander, waarmee zij een persoonlijke band hebben. Zij zijn mantelzorger. Wat gebeurt er als de mantelzorger onverwacht ziek wordt of een ongeval krijgt? Wie neemt de zorg dan over? Om snel actie te kunnen ondernemen zodat de zorg door kan gaan, is de mantelzorgpas bedacht.

De mantelzorger schrijft de naam en telefoonnummer van diens vervanger op de mantelzorgpas en stopt deze in z'n eigen portemonnee. Als de mantelzorger onverwacht uitvalt, dan kunnen hulpverleners direct die vervanger waarschuwen.
De mantelzorgpas is gezamenlijk initiatief van Zorgkantoren Coöperatie VGZ, het Huis voor de Zorg en het Platform Mantelzorg Limburg. Het initiatief draagt ertoe bij dat de zorg bespreekbaar wordt gemaakt en de achterwacht georganiseerd kan worden.

Nog dit jaar beschikbaar in Noord- en Midden-Limburg
De mantelzorgpas zal rond de Dag van de mantelzorg op 10 november beschikbaar zijn in Noord- en Midden Limburg. Naast de mantelzorgpas is er ook een map, waarin de mantelzorger alle belangrijke informatie en dagelijkse gewoonten van de zorgvrager kan bijhouden. De vervanger kan hierdoor gemakkelijker invallen én hij weet waar hij terecht kan voor ondersteuning.

De mantelzorgpas is gratis beschikbaar voor alle mantelzorgers. Ook als u niet bij VGZ verzekerd bent. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg bij u in de buurt.

Wilt u weten welk steunpunt dat is, kijk dan op www.platformmantelzorglimburg.nl/ondersteuning-
mantelzorgers/steunpunten.html
Zie ook www.vgz-zorgkantoren.nl voor meer informatie over de mantelzorgpas.

 

2018

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Platform Mantelzorg Limburg

 

AANMELDEN