• slider-696x329.jpg
  • slider-markt.jpg
  • slider-wandelen-690x329.jpg

LogoPML

Vragenlijst naar Vervangende Mantelzorg voor mantelzorgers in Limburg

Bent u mantelzorger dan zijn wij op zoek naar u. Hierbij willen wij uw medewerking vragen om een vragenlijst in te vullen over vervangende mantelzorg ook wel respijtzorg.
Onder “mantelzorger” verstaan we iemand die langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis zorgt. Een mantelzorger geeft zorg omdat hij of zij een persoonlijke band heeft met degene voor wie hij/zij zorgt Met ‘Zorg’ worden werkzaamheden als huishoudelijk werk, persoonlijke verzorging, begeleiding, vervoer, enzovoorts bedoeld om uw naaste te helpen.

In onze provincie zijn meer dan 250.000 mantelzorgers actief. Hiervan bieden ongeveer 20% meer dan 8 uur per week én meer dan drie maanden per jaar hulp aan familieleden, vrienden, kennissen die ziek zijn. Uit landelijk onderzoek blijkt dat circa 30.000 mantelzorgers in Limburg zich zwaar belast of overbelast voelen.

Om te voorkomen dat u als mantelzorger overbelast raakt kan het fijn zijn als u af en toe, tijdelijk de zorgtaken aan iemand anders kunt overdragen. Dit wordt ook wel respijtzorg of vervangende mantelzorg genoemd. Dit kan incidenteel zijn, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, maar het kan ook zijn dat iemand anders de zorg bijvoorbeeld wekelijks een dagdeel of maandelijks een weekend van u overneemt. Hiermee kunt u een moment creëren om even op adem te komen en energie op te doen zodat u uw zorgtaak beter en langer kunt blijven volhouden.

Het Platform Mantelzorg Limburg wil graag middels deze vragenlijst van u als mantelzorger weten of u gebruik maakt van mogelijkheden om de zorg tijdelijk even uit handen te geven, maar ook waarom u daar wel of niet gebruik van maakt. Daarnaast zijn we erg benieuwd om van u te horen aan welke vorm van vervangende mantelzorg of respijtzorg u behoefte heeft. Met deze informatie kan het Platform Mantelzorg Limburg advies geven aan bijvoorbeeld de gemeente welke vormen van respijtzorg nodig zijn.

Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 5 tot 10 minuten van uw tijd vragen. 
De vragenlijst wordt anoniem verwerkt; dit betekent dat niemand ooit zal weten wie welke antwoorden heeft gegeven. Invullen is geheel vrijwillig en heeft geen enkel gevolg voor de zorg die u krijgt.
Hebt u interesse om deze vragenlijst in te vullen neem dan contact op met Marja Veenstra, adviseur Huis voor de Zorg.
Bereikbaar via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06-41145456

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

 

2018

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Platform Mantelzorg Limburg

 

AANMELDEN