skip to Main Content

Week van de Jonge Mantelzorger 2021 – Het thema van dit jaar is: Niet te missen!

1 t/m 7 juni staat weer in het teken van Jonge Mantelzorgers. Ongeveer een kwart van de jongeren groeit op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Zij helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg. Maar daarnaast maken ze zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten, en missen ze de nodige zorg en aandacht voor zichzelf.
Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger vragen we landelijk aandacht voor deze jongeren. Door heel het land worden activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers, maar ook voor professionals die met deze doelgroep te maken hebben. De voorbereidingen zijn in volle gang. Houd onze website in de gaten voor meer info!

De campagne Niet te missen! laat zien wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren. De video’s en posters verspreiden we in aanloop naar en tijdens de week zoveel mogelijk met ieders hulp. Zowel online als ‘in de echte wereld’ moet het niet te missen zijn, met als doel meer bewustwording, herkenning en erkenning.

Begin mei delen we de Week van de Jonge Mantelzorger – Toolkit met mantelzorgorganisaties, steunpunten en andere organisaties die met jonge mantelzorgers werken.

Hierin zitten materialen die ze in hun regio kunnen gebruiken. Houd de website in de gaten voor meer informatie over de Week van de Jonge Mantelzorger.

https://www.weekvandejongemantelzorger.nl/

Meer informatie

De Week van de Jonge Mantelzorger wordt georganiseerd door de Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg, waar ook MantelzorgNL deel van uitmaakt. Meer informatie vind je op de gezamenlijke website:

 

Back To Top